Menu

Rieten deken

18 februari 2015

Atelier 3

Overal waar water en land samenkomen, zijn ruisende rietkragen te ontdekken. Ons Nederlandse waterlandschap heeft dan ook vele hectaren aan rietland.

Sinds jaar en dag gebruiken we dit natuurproduct voor verschillende doeleinden. Met de gedroogde stengels kunnen diverse vormen gemaakt worden. In bundels gebonden, hebben de stengels een isolerende functie. Al even oud is daarom de toepassing tot dakbedekking. Riet heeft een warme, luxe uitstraling en oogt volledig authentiek. 

Veel van onze opdrachtgevers kiezen voor een rieten deken. Wij passen dit product niet alleen toe bij een landelijke bouwstijl, maar ook bij moderne villa’s als contrast tegen bijvoorbeeld een zwarte, houten gevelbekleding. 

Architectenbureau Atelier 3 kent als geen ander de ontwerpaspecten en de toepassingen. Door de samenwerking met de Vakfederatie Rietdekkers en jarenlange bouwbegeleiding kunnen wij riet volledig inzetten naar uw wensen. Onze bouwkundige oplossingen en details zijn officieel goedgekeurd door de Vakfederatie. Daarnaast merkt u ons specialisme tijdens de bouw, wanneer onze projectmanager vanuit uw belang de rietdekker aanstuurt en wijst op de cruciale punten. 

 

Kortom: voor uw dak ontwerpen wij mooie glooiingen of een zachte deken en geven uw huis de uitstraling die u voor ogen heeft. Bespreek de mogelijkheden voor uw villa of woning met een van onze architecten!